Vafab logo

Rekryteringsprocess

Vi är glada att du vill bli en av oss! Att söka nytt jobb är en spännande resa, och vi vill här göra den så enkel och transparent som möjligt för dig. Här kan du läsa om hur vår rekryteringsprocess vanligtvis fungerar och vad du kan förvänta dig när du söker en tjänst hos oss.

1

Ansökan

Har du hittat en ledig tjänst hos oss som du är intresserad av? Varmt välkommen med din ansökan! Du söker tjänsten genom att klicka på ansökningsknappen under annonsen där du bifogar ditt CV och fyller i ett ansökningsformulär. När din ansökan är mottagen och du blivit registrerad som kandidat för tjänsten får du ett bekräftelsemejl av oss. Urvalsarbetet påbörjas genom att våra rekryterare gör en bedömning av eventuella kvalifikationer, erfarenheter och kompetenser som du visat upp i din ansökan ställt mot den aktuella tjänstens krav och meriter. Om din ansökan är en tillräckligt stark matchning med vad vi söker så går du vidare till nästa steg i processen.

2

Telefonavstämning eller digital speedintervju

Nästa steg i processen är en kortare avstämning på telefon eller en digital speedintervju, där en rekryterare tar kontakt med dig för att ställa några kompletterande frågor till din ansökan. Då kan du även passa på att ställa frågor om tjänsten eller vår organisation.

3

Intervju på plats

Nästa steg i processen är en intervju på plats hos oss. Under det här steget kommer du att få genomföra en strukturerad kompetensbaserad intervju som är kopplad till kraven på personliga egenskaper för tjänsten.

4

Eventuellt arbetsprov på plats

I vissa processer kan arbetsprov eller andra tester tillkomma där du får ge en utökad bild av dig och din lämplighet för tjänsten.

5

Referenstagning

Som en del av vår rekryteringsprocess ingår alltid referenstagning som ett slutliggiltigt steg i processen.

6

Erbjudande om anställning

Om du går vidare hela vägen i processen hoppas vi att du har fått en lika bra bild av oss som vi har fått av dig och att vi får möjlighet att inleda ett fint samarbete. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra stor skillnad. Tillsammans skapar vi det hållbara samhället.